Weg met de feestkilo’s ;-)

Jaja, de feestdagen zijn weer voorbij… elk jaar kijk ik enorm uit naar de gezelligheid die deze dagen met zich meebregen, maar zoals velen ben ik ook weer blij als ze om zijn ;-)

En dan heb ik het vooral over het overvloedige eten & drinken dat deze dagen de revue passeerde…

En dan is het 2 januari – ah ja, want de 1e januari moet er nog gevierd worden – en dan komen de goede voornemens weer bovendrijven.

feestkilo's

Zoals jullie ondertussen al wel weten heb ik dit jaar wel een héél bijzonder doel om naar te streven: dé weddingdress :-)

Ze gooien je de kop in de eerste week van januari met allerlei acties op de welbekende (crash)diëten en fitness-abo’s, enz…

Maar eigenlijk is het vooral belangrijk dat je aan de basis begint (zonder te willen/moeten crashdiëten), eerst en vooral die feestkilo’s proberen weg te krijgen en daarmee zorgen voor een gezonde levensstijl.

Ik kwam gisteren onderstaand artikel tegen op de site van Weekend Knack, met 5 tips voor een gezond eetpatroon én om die feestkilo’s te doen wegsmelten.

“Weg met de kilo’s, 5 tips van een diëtiste”

Het is een simpel artikel, met basisinformatie die je eigenlijk (stiekem) wel weet, maar die je toch best even opfrist voor je eraan begint ;-)

Veel succes dames!

Ik doe alvast mee :-)

Praktische tips voor deze wintersolden!

Kom dat zien, kom dat zien… de solden zijn in het land ;-)

Braafjes heb ik de afgelopen weken de kledingwinkels gemeden, ben ik er buiten gebleven, heb ik wel online ‘gezocht’ naar kleding & schoenen, maar niets gekocht… om NU mijn slag te kunnen slaan!

En dat tijdens het eerste soldenweekend!!! Een gewaarschuwd vrouw is er twee waard, dus geef ik jullie vandaag enkele soldentips.

Mijn allereerste en belangrijkste tip – Koop bewust tijdens de solden, zorg ervoor dat je koopjes van vandaag niet de miskopen van morgen zijn ;-)

wintersolden

Volgens Luc Ardies van Unizo, starten de wintersolden met kortingen van 30% bij de kleinere zelfstandigen. In de grotere winkelketens zullen al grotere kortingen te scoren vallen. Komt daarbij dat het weer de voorbije weken niet zo winters was, dus er zal heel interessants te vinden zijn in de winkelrekken dit jaar.

1. Waarom ga je tijdens de solden niet eens naar een designershop waar de dure spullen nu eindelijk wel binnen bereik zijn? Laat de goedkopere ketens eens links liggen, daar kan je het hele jaar door al leuke dingen scoren tegen faire prijzen. Pik er liever een ‘essential’ uit, een stuk je nog jaren plezier zal bezorgen. Ga voor een mooie jas, het paar schoenen dat al even op je verlanglijstje staat of de perfect zittende jeans van een designermerk.

2. Vermijd ten allen tijde om op de drukste momenten te gaan ‘soldenshoppen’. Ga liever tijdens de week in de voormiddag, dan in de namiddag of tijdens het weekend. Niet alleen is het dan een drukte van jewelste bij de paskamers, waar ik een bloedhekel aan heb (en me dan ook meteen terug omdraai)… de stapels kleren zijn dikwijls niet meer te overzien, ze liggen er rommelig bij en alles ligt door elkaar. Zo mis je gegarandeerd een interessant koopje.

3. Om te gaan shoppen tijdens de solden moet je er niet uitzien als een fashion queen, maar eerder als een casual housemom ;-) Kleed jezelf gemakkelijk! Kies bij voorkeur voor een makkelijke en simpele t-shirt met legging/jegging als basisoutfit. Zo hoef je geen acrobatische toeren uit te halen in de pashokjes. Ga voor makkelijke sneakers, ideaal als stapschoenen (je legt toch wat kilometers af als je gaat shoppen) én om makkelijk af en aan te krijgen in de winkel. Laat ook alle balast thuis: een lichte handtas is wendbaarder in de winkel en oorbellen/ringen/kettingen kunnen je alleen maar hinderen.

4. Patience my dear… Geduld is een mooie deugd, ook als het om solden gaat. Wie nog even wacht (én het aandurft) kan in de laatste weken van januari pas echte koopjes doen. In heel wat designerwinkels gaan de laatste items met erg hoge kortingen over de toonbank.

5. Shop online, vanuit je luie zetel! Wie geen zin heeft om eindeloze rijen te trotseren aan de pashokjes en idem aan de kassa, kan haar online winkelmandje vullen zonder elleboogstoten uit te delen ;-)

En mijn allerlaatste tip…

wintersale

Ga niet soldenshoppen om te soldenshoppen, enkel en alleen omdat het nu goedkoper is. Vaak ga je dan zonder doel naar de winkelstraten, heb je niet écht iets nodig… maar zie je wel allerlei leuke ‘afgeprijsde’ items en geef je vaak meer geld uit dan dat je gericht gaat shoppen na de solden.

Als je het écht niet kan laten, laat je bankkaart thuis en neem een bepaald budget cash geld mee, zo kom je aan het einde van de dag niet voor verrassingen te staan.

Ik heb tijdens het soldenshoppen dan ook nog eens vaak de pech dat mijn oog nét op dat kleinste stukje van de winkel valt dat al ingedeeld is met de NIEUWE COLLECTIE ;-)

Heb jij nog leuke soldentips? Deel ze met ons hieronder via een reactie :-)

Een nieuw jaar… een nieuwe jij?

Héhé, drie dagen Kerst gevierd met de familie, inclusief drie dagen Kerstmenu’s…

En…

Er staan alweer drie dagen feesten, inclusief de menu’s op het programma binnen een paar dagen!

Tijd om weer wat goede voornemens te maken ;-) én ze dit jaar ook vol te houden, want eerlijk gezegd – veel karakter heb ik tot mijn eigen spijt én tot nu toe NIET gehad!

New Year 2014 - 6

Tijd voor een 7-stappen-plan dat goed vol te houden is!

Stap 1. Doelen stellen

Doelen stellen is een must. Hou dit in het achterhoofd – Korte doelen zijn veel gemakkelijker te behalen én geven je een betere gemoedsstand, je kan ze dus ook sneller behalen ;-)

New Year 2014 - 3

Stap 2. Realistisch blijven

Stel jezelf realistische doelen. Hetzelfde geldt voor de verwachtingen die je van je doelen hebt.

New Year 2014 - 4

Stap 3. Zoek steun

Studie toont aan dat vrouwen 10% meer kans op slagen hebben als ze hun doelen openbaar stellen en steun zoeken bij vrienden en familie. Wanneer mensen je steunen, creëer je een team die je motiveert om je doel te behalen.

New Year 2014 -  7

Stap 4. Wees vriendelijk voor jezelf

Elk gesteld doel moet op een vriendelijke en zachte manier behaald worden. Je krijgt dan een vriendelijk dialoog met jezelf. Schelden zal nooit helpen om je doel te bereiken.

New Year 2014 - 1

Stap 5. Zeg niet ‘stoppen’

Bij het opstellen van een doel zeg je meestal dat je stopt met iets doen. Maar dit betekent dat je iets van jezelf wegneemt. Dit zal er toe leiden dat er een leegte ontstaat en je uiteindelijk faalt in het behalen van je doel. Zie het als een soort dieet, waneer je jezelf verloochend en je er niet aan houdt dan wordt je rebels.

New Year 2014 - 5

Stap 6. Een positief zelfbeeld

Een positief zelfbeeld zorgt voor een positief resultaat. Door jezelf een negatief zelfbeeld aan te praten zal dit uiteindelijk leiden tot een negatief resultaat. Zie jezelf als je beste vriendin.

Save the best for last…

Stap 7. Concentreer je op je gezondheid

Het is vaak beter om je te concentreren op je gezondheid in plaats van dingen zoals gewicht. Gezondheid is namelijk belangrijker dan de grootte van je benen en voelt ook meer de moeite waard.

Wat zijn jouw goede voornemens voor dit jaar?

New Year 2014 - 2

Ik som alvast mijn top 3 voornemens even voor je op:

1. We zijn vandaag een half jaartje verwijderd van ons huwelijk (wet is al gepasseerd) – trouwjurk komt in zicht, dus… ik wil elegant in mijn trouwjurk tevoorschijn komen. Ik ga geen getal op de kg’s plakken die ik kwijt wil, ik wil wel een strakker figuur!

2. Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn gezin, ik ben wel veel thuis, maar ik wil de kwaliteit van de tijd samen naar ‘a whole new level’ brengen! Meer aandacht voor de kinderen en mijn man.

3. Beautymadammen.com nog meer uitbreiden en succesvoller maken, waarbij ik tal van vrouwen kan helpen om hun een super ‘persoonlijke uitstraling’ te geven!

Vrolijk Kerstfeest – Mijn top 5 Christmas Quotes :-)

Hallo allemaal,

Ik wil jullie vandaag al een Vrolijk Kerstfeest wensen! Een dagje te vroeg, maar de komende dagen is het hier ten huize Beautymadammen RAZEND druk!

Bij de ouders & grootouders met de knietjes onder tafel zitten, cadeautjes openmaken en uitdelen, een groot familiefeest van een tante en oom die jarig zijn en hun zoveelste huwelijksverjaardag vieren + hun pensioen, … allemaal leuke dingen, maar lekker druk dus, ik vrees dat ik weinig achter mijn pc ga kunnen zitten en werken!

En… ik wil jullie natuurlijk niet vergeten :-)

Dus daarom wou ik mijn top 5 van Christmas Quotes met jullie delen… van 5 naar 1, en de laatste is er eentje voor AL mijn lezeressen (en ook voor die paar lezers die me trouw blijven volgen!).

MERRY CHRISTMAS!

Christmas Wishes 1

Christmas Wishes 2

Christmas Wishes 3

Christmas Wishes 4

Christmas Wishes 5

Hope you have a wonderful Christmas this year!

Waar vind je dat ene jurkje? Spot&Shop helpt je bij je zoektocht!

Iedere vrouw en beautymadam herkent het volgende wel…

Je hebt tijdens je lievelingsprogramma een prachtig jasje gezien, maar je hebt geen flauw idee waar je het kan kopen. Om nog maar te zwijgen over dat perfecte jurkje dat je laatst zag in de winkelstraat of aan de bushalte.

De website Spotnshop.nl helpt jou deze producten te vinden.

SpotnShop

Spotnshop.nl is een website waar vrouwen elkaar ‘digitaal’ om hulp kunnen vragen als het gaat om mode.

Je staat dus voortaan niet alleen in de zoektocht naar dat ene kledingstuk!

Hoe werkt het?

Plaats een foto van het kledingstuk of sieraad dat je graag wilt hebben en voeg een omschrijving toe.

Andere vrouwen geven jou vervolgens antwoord in de vorm van een merknaam, winkel of link naar de desbetreffende webshop.

SpotnShop omslagfoto

Tips & tricks

Natuurlijk kun je zelf ook andere vrouwen helpen in hun zoektocht.

Daarnaast geeft Spotnshop.nl dagelijks leuke tips en tricks op het gebied van mode in de trend van een ‘find of the week’ enzovoort…

SpotnShop find of the week

Volop inspiratie dus!

Iedere week is er een prijs voor de persoon die de meeste kledingstukken vindt. Neem snel een kijkje op www.spotnshop.nl en zoek mee!

SpotnShop winnen

Mango lanceert plus-size lijn – Violeta by Mango

Dames, vanaf januari kan je met een gerust hart je rondingen koesteren ;-)

Want vanaf dan lanceert Mango een nieuwe collectie speciaal voor vrouwen met een voller figuur… Violeta by Mango. Violeta bedient dames met maatje 40 tot en met 52 en belooft extremely flatterend en curve-vriendelijk te zijn.

Op de website van Mango (en hieronder!) kunnen we al een voorproefje vinden van de collectie. De jurk oogt stijlvol en omarmt de rondingen van het model in plaats van ze te verbergen - I like!

Violete by Mango Campagne

De Violeta-lijn zal maar liefst 400 items bevatten waaronder kleding (broeken, tops, jurken, jasjes en rokken) en accessoires. Iedere maand zullen de collectie uitgebreid worden met nieuwe items.

De focus van de plus-size collectie ligt op jeugdige, sexy en ultravrouwelijke kleren, uitgevoerd in degelijke materialen voor ‘ieder moment van de dag.’

It suits me and I like it…

Dat is de vlammende tagline van Mango´s nieuwe aanwinst. Wat het ook betekenen mag, de curves in het reclame-beeld mogen er absoluut zijn ;-)

Vanaf 15 januari is Violeta by Mango online verkrijgbaar en op 17 januari ligt de collectie in geselecteerde winkels – nog een maandje geduld dus.

Er wordt zelfs al voor het startschot gespeculeerd dat Violeta in de toekomst niet alleen verkocht wordt in de huidige Mango-winkels, maar dat de plus-size collectie zelfs de deuren opent van een eigen winkel.

 

De jumpsuit – iedereen kan ‘em dragen!

Een tijdje terug schreef ik een leuke blog over de jumpsuit, de LBJ (Little Black Jumpsuit) die het LBD (Little Black Dress) van haar troon gooide als nummer 1 hebbeding om in je kast te hebben hangen.

In de weken daarop kreeg ik verschillende mailtjes binnen over deze jumpsuit. Veel vrouwen vinden blijkbaar nog altijd dat ze het figuur niet hebben om ene jumpsuit aan te doen?!

Amy to the rescue - Vandaag leg ik je uit hoe elke vrouw, met eender welk figuur kan stralen in haar eigen, goed uitgekozen jumpsuit.

Want het is inderdaad zo dat niet iedereen even mooi is in hetzelfde jumpsuit.

Nicole Richie, Victoria Beckham & Jessica Parker dragen niets liever dan hun favoriete jumspuit, en zoals vele dames onder jullie mailden, hebben zij ook niet écht moeite om in die fashionable outfits te stralen…

Celebrities - Little Black Jumpsuit - 1

Tijd om uit te dokteren hoe ook wij, gewone stervelingen, dit trendstuk aankunnen aan de hand van vijf vuistregels.

1. Go dark!

Jumpsuits zijn meestal los, maar verhullen helaas weinig foutjes van de natuur. Zwart, bordeaux of donkerblauw doen je er het best in uit komen.

2. Ga voor een strakkere top met brede broekspijpen, of wijde mouwen en een aansluitende onderkant.

Het is niet de bedoeling dat je zwemt in je kleren, maar de van kop-tot-teen strakke catwomanlook is voor de meeste onder ons wellicht iets te veel van het goede ;-)

3. Kies de juiste lengte.

Is je jumpsuit te lang en je ziet eruit als John Travolta in ‘Saturday Night Fever’. Is je jumpsuit te kort, of erger, draag je ‘em opgerold – en je bent net MC Hammer.

4. Zorg voor een speels accent.

Een print, een leuke riem of een rugdecolleté geeft je de kans om de jumpsuit naar je hand te zetten. Ook leuke armaccessoires kunnen je jumpsuit ‘to the next level’ helpen.

5. Draag een hak!

Qua schoenen mòet je toch echt hakken dragen om elegant voor de dag te komen. Kies een paar hakjes waar jij je comfortabel bij voelt, maar hou het codewoord ‘elegant’ in je achterhoofd.

Na deze vijf vuistregels wil ik ook nog even een paar lichaamstypes/lichaamsvormen bespreken om die dames die toch nog twijfelen dat éne duwtje in de rug te geven!

Ieder lichaamstype heeft, zoals bij alle trends, eigen do’s en don’ts. Zolang dat je hier rekening mee houdt, kan een all-in-one jumpsuit een perfect basisstuk zijn in de garderobe van iedere vrouw.

Heb je smalle schouders en bredere heupen?

Do: Nonchalante modellen van luchtige stof, een rechte broek, kies voor accenten op de top. Tip: draag een jumpsuit met sterke schouders.
Don’t: Harembroek, accent in de taille, zijde.

Jumpsuit detail schouders

Heb je brede schouders en smallere heupen?

Do: Soepelvallende, getailleerde jumpsuits met een v-hals, mouwloze top en harembroek. Tip: Leg het accent op je taille of je heupen met een opvallende riem.
Don’t: Hoge halslijn, strapless, strakke broek.

Zijn je schouders en heupen in evenwicht, maar heb je een bredere taille?

Do: Strapless all-in-one met elastiek of riempje in de taille, driekwart model en playsuits.
Don’t: Aangesloten jumpsuits, geen accent rondom taille, hoge halslijn.

Strapless Jumpsuit

Zijn je schouders en heupen in evenwicht én heb je een fijne taille?

Do: simplistische modellen met lange mouwen en broekspijpen, brede schouderbanden, accent op de schouders. Tip: jij hebt het type lichaam dat het beste een volledig losvallende jumpsuit kan dragen.
Don’t: taps toelopende broek, accent op de heupen, model tot op de knieën.

Ziezo, ik hoop dat ik jullie bij deze op weg heb geholpen naar jullie eerste, perfecte jumpsuit!

SOS – winterverzorging voor je lippen bij Kruidvat

Kruidvat is voor mij een winkel waar ik naartoe ga voor mijn ‘basis’ verzorging… of voor de leuke reclames/acties de wel eens hebben ;-)

Zo ga ik er ook altijd voor mijn lipverzorging naartoe, want nu de koudere en winderige dagen er weer aankomen heb ik weer veel last van velletjes, kapotte lippen én als ik veel buiten ben, durven mijn lippen ook wel eens te barsten!

Niets zo vervelend als dat.

Ik vind van mezelf dat ik extreem gevoelige lippen heb in de winter. En daarom gebruik ik een extra verzorgende lipstick, want je lippen kunnen niet uit zichzelf een beschermend vochtlaagje creëren…

Kruidvat Lipverzorging

Bij Kruidvat heb je een breed assortiment aan degelijke producten, in de vorm van een stick of zelfs vintage blikjes. Gelukkig bevatten ze allemaal een beschermingsfactor SPF10 en een groot deel van de collectie heeft zelfs een subtiel kleurtje :)

Voor mijn lippen kies ik meestal de lippencrème Intensive Repair, blijft voor mijn lippen een toppertje.

Kruidvat intensive repair

Heb jij ook zo’n toppertje qua lipverzorging? Eentje waar je niet zonder kan? Welke?

Sinterklaas is jarig, ik zet mijn schoentje klaar…

6 december, Sinterklaas… Vooral voor de kids in huis een groot feest!

Maar zo af en toe mogen ook de groten onder ons - die dit jaar natuurlijk braaf zijn geweest - hun verlanglijstje doorgeven aan de Sint ;-)

Sinterklaas schoentje

Wat zou jij graag krijgen? Heb jij een wishlist opgesteld? Ik heb alvast mijn mooiste schoentje klaar gezet!